Over ZorgverzekeringOverstappen.com

De premies voor de zorgverzekeringen zijn de afgelopen jaren ontzettend hard gestegen en zoals het er nu naar uitziet zullen de premies de komende jaren nog veel harder gaan stijgen dan voorheen. Sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006, die het einde van het ziekenfonds betekende, is de zorg niet bepaald goedkoper geworden.
  • Sinds 2006 stijgen de premies voor de zorgverzekering jaarlijks met 7 tot 10 procent;
  • Sinds de invoering van het eigen risico in 2008 is deze gestegen van €150 in 2008 tot €210 in 2012;
  • In 2006 kon je via de no-claim regeling tot maximaal €255 terug krijgen als je weinig of geen gebruik van zorg maakte. Deze regeling is afgeschaft, maar dit heeft niet geleid tot een significante daling van de basispremie;
  • De dekking van het basispakket wordt ieder jaar weer verder uitgekleed. Zo gaan we jaarlijks meer betalen voor minder zekerheid.
Voor ons allemaal is de zorg dus op alle fronten duurder geworden. Zowel door de politiek, als door de zorgverzekeraars wordt aangegeven dat de stijgende kosten met name het gevolg zijn van de vergrijzing. Dat is deels waar, maar de vergrijzing is nog lang niet op zijn hoogtepunt. Het gros van de babyboomers is pas net de leeftijd van 65 jaar gepasseerd. Deze grote groep Nederlanders is nu over het geheel genomen nog fit. De tijd dat deze groep last van ouderdomskwalen gaat krijgen en steeds meer een beroep op zorg zal gaan doen ligt nog voor ons. Als men op de huidige voet verder gaat wordt de zorg echt onbetaalbaar als dit gaat spelen en zullen we weemoedig terugdenken aan 2011 toen de zorgpremies ‘slechts’ met 10 procent stegen. ZorgverzekeringOverstappen.com is van mening dat de oplossing niet ligt in het telkens maar verhogen van de zorgpremie en het eigen risico. Wij vinden dat de zowel de verzekeraars als de zorginstellingen eerst maar eens zelf de broekriem aan moeten halen.
  • De bouw van overbodig luxe en protserige ziekenhuizen die in de afgelopen jaren miljarden meer hebben gekost dan nodig was.
  • De kosten van overbodige managementlagen in grotere zorginstellingen waarin iedereen een riant salaris opstrijkt, maar niets toevoegd aan het uiteindelijke doel: goede zorg.
  • De riante salarissen en bonussen die bij de verzekeraars worden uitgekeerd. Vaak wordt gezegd: “Dat miljoentje meer of minder is slechts een druppel op de gloeiende plaat“. Bedenk je dan wel dat met dat miljoentje al duizend keer de basispremie voor de zorgverzekering kan worden betaald. Tel daarbij op dat het minimaal om honderden managers gaat die binnen Nederland bij verzekeraars en banken dergelijke bonussen opstrijken en ik zie een geweldige mogelijkheid om geld te besparen.
  • Ook bij verzekeraars zijn ze niet vies van overdreven luxe kantoren. Ook dat kan best wat minder.
  • De grote verzekeraars strooien met gigantische marketingbudgetten om maar zoveel mogelijk klanten binnen te halen. Reclamecampagnes op tv, radio en internet, er gaan vele honderden miljoenen in om. Wat nou als men dat geld gebruikt om de een goede verzekering aan te bieden tegen een lagere premie? Dat zou pas geweldige reclame zijn!

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Helaas zullen verzekeraars en zorginstellingen hier niet uit zichzelf op gaan bezuinigen. Wij geloven dat de consument (wij allemaal dus) hier haar macht moet gebruiken. Sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel is slechts een kleine 8 procent van de mensen nog gewisseld van zorgverzekeraar. Geen topmanager bij een grote verzekeraar die daar slapeloze nachten van krijgt. Maar we kunnen die topmanager die slapeloze nachten wel bezorgen door massaal over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering. Dat is de manier waarop wij af kunnen dwingen dat er echt op prijs en kwaliteit geconcurreerd gaat worden.

Wij, van ZorgverzekeringOverstappen.com, willen alle mensen ervan overtuigen dat een kritische klant die gaat voor de juiste prijs-kwaliteitsverhouding uiteindelijk kan afdwingen dat de zorgverzekeraars en zorginstellingen efficiënter en goedkoper gaan werken. Accepteer de de jaarlijkse verhoging van de zorgpremie van je huidige verzekeraar dus niet langer en stap over als je elders goedkoper uit bent.

   
Links